İstanbul Atatürk Havalimanı'na Millet Bahçesi yapılması kararının ardından pistlerin kırılma işlemine başlanmasına tepki gösteren vatandaşlar eylem yaparken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açıklamalarda bulundu.

Kurum, şunları söyledi:

– Koro halinde aynı türküyü maalesef söylüyorlar. Biz onlara rağmen millet bahçemizi, tehdit, söylemlerine rağmen, milletimizin talepleri, istekleri doğrultusunda yapmaya devam edeceğiz.

– Bu zihniyeti milletimiz çok iyi biliyor, bu zihniyet köhneleşmiş CHP zihniyetidir. Bunlar aynı sesle, koroyla muhalefet yapmak üzere eleştiri yapıyorlar. 

- Aslında kendi içinde projemizi israf ve rezalet olarak değerlendirerek sözde çevreci, doğaseverleri yanlarına alarak mesnetsizce bizim projelerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. Üç maymunu oynuyorlar. 

- Açık ve net söylemek gerekirse burada mesele çevre meselesi değildir. Gezi Parkı’nda mesele çevre meselesi değilse burada milyonlarca ağacın kesilmesine muhalefet nasıl tepki gösteriyor anlamış değiliz. 

- Ankara Millet Bahçemizdeyiz. Atatürk istismarı yapanlara burada başkent millet bahçelerini gezmelerini tavsiye ediyoruz. Bunlar korunuyor. Geleceğimiz emanet edeceğimiz çocuklarımıza da aktaracağız.

- Biz 16 milyon İstanbullu kardeşimiz ve 85 milyon vatandaşımızla birlikte projelerimizi yapmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın ziyaret edeceği bir mekan haline gelecek. İstanbul’un cazibe merkezi haline gelecek konut ve imara açılmaksızın vatandaşımıza açılacak bu mekanda gençler deneylerini yapacak. Gençler kıraathanede ders çalışacak. Spor alanlarında spor yapacak.

- İstanbul bir deprem merkezi olası bir afet durumunda toplanma merkezi haline gelecek. Millete verdikleri sözleri tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimiz her zaman iş bekler, proje bekler, eser bekler. Biz üretimimizle birlikte bu işleri yapmaya gayret gösteriyoruz.

- Milletimizin ihtiyacı neredeyse biz gayret gösteriyoruz. Depremde, selde heyelanda başka konuları konuştukları için bizi anlamalarını beklemiyoruz.

- 132 bin ağacımızı Atatürk Havalimanı’ndaki millet bahçemize dikeceğiz. İstanbul’un akciğeri olacak projeyi gerçekleştireceğiz. Biz bu noktada da hem çevre açısından hem doğa koruma açısından projemizi yapmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.

- Tüm ekibimizle birlikte gittik 81 şehrimizle çevre projemizi başlattık. 81 ilde 445 tane millet bahçesi projesi başlattık. Yeşil kalkınma anlayışı çerçevesinde 2053 vizyonu çerçevesinde yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Onlar bizim arkadaşlarımızı müteahhitlerimizi tehdit etmeye devam etsinler biz onların kuru gürültülerine bakmayacağız. Milletimizle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz.

- Atatürk Havalimanı’nı 85 milyonun bahçesi olacak şekilde. Buradaki yeşil alanda hoş vakit geçirmeye devam edeceğiz. Yeşil koridorumuzun İstanbul’umuza 85 milyon büyük Türkiye ailesine hayırlı olmasını diliyorum.

- Sözde çevrecilerle gidip bu projeyi yaptırmayacaklarını, bu projeyi gök kubbe altında başına yıkacaklarını söyleyerek vatandaşımızı tehdit ediyorlar. Dikili bir tane ağaçları yok. Söyledikleri sözleri tutmadığını görüyoruz. Ankara’da İstanbul’da İzmir’de CHP zihniyetinin başlatıp bitirdiği bir tane projeyi gösterebilir misiniz? Biz proje yapmaya devam edeceğiz. Bizim karnemiz milletimizdir. Biz milletimizle inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürümeye devam edeceğiz.

- Burada şölenler yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anacağız. Burada Türkiye’deki ilk havalimanındaki uçakların projelerini öğrenecekler. Oradaki tüm limanlar kalıyor. Atatürk Havalimanı yıkılmıyor milletimize armağan ediliyor. Afet toplanma alanları çok büyük bir ihtiyaçtır. Bu noktada İstanbul’da şehrin merkezinde akciğer vazifesi görecek ve deprem esnasında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek bir alan olacak. Söz verdiğimiz gibi 2023 yılında aziz milletimize bu projeyi armağan edeceğiz.

- Burası hiçbir şekilde imara açılmayacaktır. Konut, ticari ünite bu alana yapılmayacak. Bu alanın Katarlılara yurt dışındaki kardeşlerimize satılması gibi bir durum söz konusu değildir. Maalesef her konuyu Katarlılara yurt dışında dost olduğumuz ülkelere getirmek de üstüne düşen vazifeyi muhalefet sonuna kadar yerine getiriyor.

- Alanın tamamı 8.5 milyon metrekare biz ilk etapta 5 milyon 36 metrekaresini yapacağız. Bölgedeki afet durumunda pistin bir tanesini denize paralel olan pisti koruyacağız sivil uçuşlara ve afet durumunda hastanelere hizmet verecek çerçevede planlandı. Burası 8.5 milyon metrekareden de fazla.

- Toplu Konut Dairesi Başkanlığımız 20 yılın üzerinde çalışmalarını yapıyor. Dünyanın hiçbir yerinde 1 milyon 200 bin sosyal konutu 20 yılda yapmış bir devletle karşılaşamazsınız ki TOKİ başkanlığımız bu çerçevede 1 milyon 200 bin konutu üretmiştir. Hastane, spor alanlarını yapmıştır. TOKİ, Sayıştay’a tabidir. Yapılan tüm işlemler Sayıştay denetimine tabidir. Burada usulsüzlük var algılarına muhalefetin koşmamasını ve milletimizin inanmamasını söylüyorum. En düşük fiyatı veren yüklenici ihaleyi almıştır. Yapım rakamı 2 milyar 100 milyon TL’dir. Yani 2 milyar dolar, 5 miyar dolar değildir. Bu noktada Ankara Millet Bahçesi’nde de yapmış olduğumuz diğer 445 millet bahçesinde de yapılan işlerin maliyetini TOKİ başkanlığımız bilmektedir. Bizim süreci doğru yönetmekten başka bir iş yapmadığımızı ifade etmek istiyorum. Söylemler dedikodular, iftiralar CHP zihniyetinin bakış açısıdır.

Bu arada emniyet güçleri havalimanına giriş kapılarında önlem aldı.

Editör: Haber Merkezi