“Normalleşme Planı” kapsamında 11 Mayıs’ta açılması planlanan AVM’lerin çalışanları, karara tepki gösterdi. Sağlıklarından duydukları endişenin geçim derdinin önüne geçtiğini ve çalışmak zorunda kaldıklarını ifade eden AVM çalışanları, “Önlemlerin bizi korumaya yeteceğini düşünmüyoruz. Patronlar para kazansın, ekonomi dönsün diye canımızı ortaya koymak istemiyoruz” dedi.

İşimizi kaybetmekten korkuyoruz

AVM çalışanları , “Vatandaşlar sesimizi duysun. Biz işimizi kaybetmekten korktuğumuz için gidip çalışacağız. Ama insanlar AVM’lere gelmesin” diye isyan ederken, aile bireylerinde kronik hastalık olduğunu belirterek şunları söylediler:

“Bütün gün binlerce insanın girip çıktığı bir tekstil mağazasında çalışıyorum. Yüzlerce insanın temas ettiği ürünleri ellerimde topluyorum. Ben günde yedi buçuk saat, böylesine yoğun bir yerde çalışıp da annemin yanına nasıl gideceğim?

Kendi sağlığımı bir kenara bıraktım, annem için endişeleniyorum. Normal zamanda bile havasızlık hissi yaşadığım mağazada bu koşullarda nasıl çalışabilirim? Psikolojimiz de kötü etkileniyor. Paraya ihtiyacım olmasa istifa edeceğim; ama gidip çalışmak zorundayım.

Kimse AVM’ye gitmezse belki bu koşullarda mağaza açmanın anlamsız olduğunu anlar yetkililer.”