Hazırlanan 4 aşamalı plana göre eylül ayına kadar kontrollü sosyal hayatın başlaması, virüsün etkisinin sıfırlanmasının beklendiği Ocak 2021 başında da tamamen normalleşmeye geçilmesi hedefleniyor.

Uzmanlar, kontrollü sosyal hayatın başlamasında en büyük etkenin, dünya genelinde 5’e kadar yükseldiği görülen virüsün bulaşma oranının 1’in altına düşmesi olduğunun altını çiziyor. Ancak aynı zamanda ‘Tedbiri elden bırakmayalım’ uyarılarını da tekrarlıyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, vaka sayısında artışın yaşanması ve sorunun AVM veya kuaförlerde olduğu tespit edilmesi durumunda tedbirler alınacağını ifade ediyor.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, gevşeme yaparken bu bulaş riskini arttırmayacak tedbirler almak gerektiğine vurgu yaparak, “Olabildiğince sosyal hayata döneceğiz ama tedbirleri de sıkı uygulayacağız. Kontrollü sosyal hayatta bulaş oranı yükselirse, filyasyon ile bunun nereden kaynaklandığı (AVM’ler mi kuaförler mi gibi) anlaşılır ve gerekli tedbirler alınır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi