05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Ayşe Tokyaz cinayetinde şok detaylar ortaya çıktı!

Ayşe Tokyaz cinayetinde şok detaylar ortaya çıktı!

Ayşe Tokyaz cinayetinde çarpıcı ifadeler ortaya çıktı. Cemil Koç, cesedi valize koyduğunu ve 500 bin liraya taksici aracılığıyla ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi. İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

İstanbul Küçükçekmece'de öldürüldükten sonra Eyüpsultan'da yol kenarında valizin içinde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz (22) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 7 zanlı adliyeye sevk edildi. Ayşe Tokyaz'ı öldürdüğü ileri sürülen eski polis Cemil Koç, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "Tasarlayarak öldürmek" diğer 6 zanlı  "Tasarlayarak öldürmeye yardım etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanlığı, Ayşe Tokyaz cinayetiyle ilgili bir Mülkiye Müfettişi ve bir Polis Müfettişi görevlendirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada,
"Ayşe Tokyaz cinayetiyle ilgili bir Mülkiye Müfettişi ve bir Polis Müfettişi görevlendirilmiştir. Ayşe Tokyaz'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Şüpheli Koç'un İfadesi Ortaya Çıktı

Genç kadının ölümüne ilişkin tutuklanan Cemil Koç’un ifadesi, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Koç, olay anını şöyle anlattı:
"Ayşe, uyuşturucunun etkisiyle dubleks evimin merdivenlerinin dar olması sebebiyle düşerek, kafasını çarptı, hareketsiz bir şekilde yerde yattığını görünce öldüğünü fark ettim. Paniğe kapıldım, yardım için arkadaşlarımı aradım. Arkadaşımı, sitenin çevresinde bir yerden alarak, beraber eve geldik. Maktulü valize kendim koydum."

İfadesine devam eden Koç, şaşkınlık yaratan şu cümleleri de sarf etti: "Valizi arabaya taşıdıktan sonra, arkadaşımın ortaklığındaki petrole gittik. Gittiğimizde görüntülerimizin emniyete ulaşmaması için tüm kameraların fişlerini çektik. Arkadaşımın beni oyaladığını, cesedi ortadan kaldırmaya yardım etmeyeceğini düşündüm. Arkadaşım yarı yolda beni sattı ve yanımdan ayrıldı. Ben de ne yapacağımı düşünmek için meyhaneye gittim."

Cesedi 500 Bin Liraya Ortadan Kaldırmaya Çalışmış

İfadesinde olayı örtbas etmeye yönelik girişimlerde bulunduğunu da anlatan Koç, bir taksiciyle anlaştığını belirtti:
"Aradan bir süre geçtikten sonra, Necmettin isminde taksiciyle iletişime geçtim. Necmettin'e, aracımda valiz olduğunu, içine bakılmaması gerektiğini ve 500 bin lira karşılığında valizin ortadan kaldırılması için iş birliği teklifinde bulundum. Taksici de, bu işi yapması için adam bulacağını, daha sonrasında ise 3 kişi bulduğunu belirtti. 3 kişiye 100'er bin lira ödeme için anlaştım."

Güvenlik Kameralarında Deodorant Ayrıntısı

Polis soruşturmasında, Cemil Koç’un evinden çıkan iki kişinin kırmızı renkli bir araçla uzaklaştığı ve aracın Eyüpsultan'da bir akaryakıt istasyonuna uğradığı belirlendi. Güvenlik kameraları incelendiğinde şüphelilerin istasyon marketinden deodorant alıp hem araca hem üzerlerine sıktıkları görüldü.

Kısa süre sonra aynı araç bir ara sokağa çekilip terk edildi. Saatler sonra beyaz bir araçla gelen başka şüphelilerin, cesedi bagajdan alıp bu araca taşıdığı tespit edildi. Ceset, ardından ormanlık bir alana götürülerek atıldı.

Ölüm Nedeni: Beyin Kanaması

Ayşe Tokyaz’ın yapılan ön otopsisinde kafatası ve burun kemiğinde kırıklar tespit edildi. Ölüm nedeni olarak beyin kanaması belirtildi ancak kesin sonuç, Adli Tıp Kurumu incelemesinden sonra netleşecek.

Cemil Koç Hakkında Şok İddialar

Cinayetin yankıları sürerken, Koç’un geçmişi de mercek altına alındı. Koç’un polislikten ihraç edildiği, kardeşinin de FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındığı öğrenildi.

Ayrıca, 2 yıl önce Türkmenistan uyruklu eski sevgilisi Ece Gül Övezova'nın Diyarbakır’da 6. kattan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybettiği ve bu olayla ilgili de Koç'un ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *