Ocak ayında kurulması beklenen Ali Babacan partisine yeni isimler dahil olmaya devam ediyor. CHP Eski Milletvekili bundan böyle Babacan’ın partisinde yer alacak.

İSTİFA ETMİŞTİ BABACAN İLE DEVAM EDİYOR

Eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay CHP’nin yıllardır süre gelen herkesin partisi olma yolundan saptığını belirterek partiden istifa etmişti. Siyasi hayatına devam etmek isteyen eski CHP’li vekilin Babacan’ın kurulacak partisine katılacağı öğrenildi.

MHP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

MHP’den ihraç edildikten sonra siyasi hayatına bağımsız milletvekili olarak devam eden Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’nın parti kurulur kurulmaz Babacan’ın yanında yer alması bekleniyor. Cumhur İttifakı içerisinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT ile ilgili görüşlerine ters düşecek şekilde EYT ile ilgili önergeye “evet” oyu atan Erhan Usta MHP’den ihraç edilmişti.

GELECEK PARTİSİ’NİN ETKİSİNİN GEÇMESİNİ BEKLİYOR

Gelecek Partisi’nin medyatik tarafının yükselmesi ve Davutoğlu isminin siyasi gündemde yer kaplaması Babacan’ın partisinin kurulma tarihini ertelediği biliniyor. Ocak ayında kurulması ön görülen partinin tarihinin Şubat aylarına sarkabileceği ve böylece tanıtım için daha iyi bir zemin oluşabileceği konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi