Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde partisinin tanıtımını yapmış, vizyon ve misyonundan bahsetmişti. Sene bitimine Ali Babacanın da partisinin kurulacağı söylenirken Gelecek Partisi’nin kurulmasıyla Babacan’ın partisinin açılış tarihinde değişiklik meydana geldi.

10-15 GÜN SARKACAK

Babacan’ın, Davutoğlu’nun partisinin kuruluşunun hızlı gerçekleşmesi sebebiyle “peş peşe” planlı bir açılış gibi gözükmesin hem de ortada sert bir rekabet varmış gibi izlenim oluşmasın diye partisinin kuruluşunu 10-15 ertelediği öğrenildi.

GÜNDEMİ DAVUTOĞLU OLUŞTURUYOR

Parti kuruluşunun ertelenme nedenlerinden biri de Davutoğlu ve Gelecek Partisi isimlerinin siyasi gündemde yoğun bir şekilde yer alması ve medyanın sindirdikten sonra Babacan’ın partisini ilan etmek istemesi olarak gösterildi. Babacan’la ilişkili bir kaynağa göre “Davutoğlu’nun partisinin etkilerinin de geçmesinde fayda var, üst üste olmasının da bir faydası yok. Orada kazanacak bir tecrübe de var, ne nasıl tartışıldı, o tecrübeyi kullanmak lazım” şeklinde düşünülerek partinin tanıtımı ertelendi.