Ak Parti'de Başbakan eski yardımcısı görevinden istifa ettikten uzun süre sonra kendi partisini kurma kararı alan Ali Babacan'ın DEVA ismini verdiği parti çarşamba günü açılacak. Partinin kurucular kurulunda yer alan isimleri sosyal medyaya sızdı. Listede bomba isimler yer alıyor.

Sosyal medyaya sızdı

Gece yarısı Ali Babacan'ın Kurucular Kurulu listesi olduğu iddia edilen bir liste sosyal medyaya sızdı. Listede mevcut milletvekillerinden sadece AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu'nun ismi var.

Yeneroğlu doğruladı

Yeneroğlu, Babacan'ın partisinde kurucular kurulunda yer aldığını doğruladı. Yeneroğlu attığı tweetle de dikkat çekti. İşte Yeneroğlu'nun bu sabah attığı o tweet:

15 Temmuz'da komutandı

Ali Babacan'ın partisinin kurucular kurulu listesi olarak sosyal medyaya düşen listede en dikkat çeken isim ise 15 Temmuz darbe girişim sırasında Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Korgeneral Mehmet Şanver. Şanver'in listede yer alması ise dikkat çekti.

Fehmi Koru'nun kardeşi de var

Babacan'ın listesindeki bir diğer dikkat çeken isim ise gazeteci Fehmi Koru'nun diplomat kardeşi Naci Koru oldu. Koru, uzun süre büyükelçilik görevinde bulunmuştu. Fehmi Koru'nun köşe yazmayı bırakacağını açıklaması da "Koru Babacan'ın partisinde yer alacak" iddialarına neden olmuştu.

Ülkü Ocakları Başkanı da listede

Ali Babacan'ın kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim ise Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu. Ramiz Ongun, Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girmiş ancak kaybetmişti. 

İşte internete sızan o liste...

Editör: Haber Merkezi