Sağlık hizmetlerinden Bağ-Kur ve GSS sayesinde faydalanan vatandaşların borçlarını ödemesi için 31 Aralık’a kadar olan süreleri doldu.

SÜRE UZATILMIŞTI

Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcunu ödemeyen kişilerin süresi 31 Aralık’ta doldu. Borcunu ödeyemeyen kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak. Normal şartlar altında belirlenen son kurallar çerçevesinde 60 günden fazla prim borcu bulunan Bağ-Kur’lu, Genel Sağlık Sigortasını borçları belli bir limitin üzerini aşmış kişiler, herhangi bir sağlık hizmetinden faydalanamayacaktı. Ancak Cumhurbaşkanı kararıyla bu süre yıl bitimine kadar uzatılmıştı.

5 KİŞİNİN BORCU BULUNUYOR

5 milyon vatandaşın sağlık sigortası borçlarını ödeyemediği için önümüzdeki dönemde hizmetlerden yararlanamayacak olmasına İstanbul Tabip Odası’ndan tepki geldi. Tabip Odası yönetim kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç, para kazanamayan vatandaşın yapılandırsa bile bu borcu ödeyemeyeceğini belirttiği açıklamasında; faizler silinse, süreler uzatılsa dahi insanların ekonomik yoksunluk içerisinde borçlarını karşılayamayacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi