Milli Savunma Bakanı Akar, "Devletimizin bekası, ülkemizin güvenliği, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için mücadele ederken şehadet makamına ulaşan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilik şerefine nail olan tüm kardeşlerime ve silah arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

18 Mart Deniz Zaferi'nin yıldönümünü dile getiren Akar, "Her ne kadar bir deniz zaferi olarak adlandırılsa da burada 24 Nisan 1915’ten 9 Ocak 1916’ya kadar 8 ayı aşkın süre devam eden kara savaşlarını da unutmamak gerekir. Atatürk’ün emir ve komutasındaki Anafartalar’ı da unutmamak gerekir.

Bu zafer Osmanlı coğrafyasının her bir köşesinden gelen kahramanlarımızın fedakarlıklarıyla, ordu ve milletin omuz omuza mücadelesiyle ve milli birlik ruhuyla elde edilmiştir” diye konuştu.

Konuşmasında terör operasyonlarına ilişkin de bilgi veren Akar, “24 Temmuz 2015’ten itibaren yurtiçi ve sınır ötesinde icra edilen harekatlar çerçevesinde bugüne kadar 33 bin 889 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Artık hiçbir yer teröristler için güvenli değildir” dedi.

Editör: Haber Merkezi