Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Bakan Bozdağ, CHP'nin başörtüsü teklifine ilişkin, "CHP'nin teklifi sadece bir meslek icra eden kadınları kapsıyor. Olmayan sorunu yasal dayanaklı soruna dönüştürme kabiliyeti yüksek." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bozdağ, dün Adalet Bakanlığından Kültür Bakanlığına devredilen Diyarbakır Cezaevine ilişkin de, "Acı hatıralarla anılan bir cezaevini kapatmak bizim için onurdur İşkenceye sıfır toleransı iktidar olunca hemen uyguladık." dedi.

Diyarbakır dün son derece önemli ve tarihi anlara tanıklık etti

Diyarbakır dün son derece önemli ve tarihi anlara tanıklık etti. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı eserlerin toplu açılışını yaptı. En önemli şey de Diyarbakır Cezaevi'nin kapatılması ve Kültür Bakanlığı'na devredilmesidir. Diyarbakır Cezaevi pek çok kötü anıyla anılan bir cezaevidir. Sayın Cumhurbaşkanımız 2021 yılında Diyarbakır yılında yaptığı konuşmada bunun sözünü vermişti.

İşkence ve kötü muameleye sıfır politikasını uyguladık, uygulayacağız

Cezaevlerinde yatan herkes bizim vatandaşımızdır. Ailelerinin Türk devletine birer emanetidir. Türkiye'de işkence ve kötü muameleye sıfır politikayla uyguladık, uygulamaya devam edeceğiz. 

CHP'NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

CHP'nin başörtüsü teklifine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Bozdağ, "CHP'nin TBMM'ye verdiği teklif esasında olmayan sorunu yeniden sorun haline getirecek bir dayanak teşkil ediyor. Özel sektörü ve diğer alanları kapsamıyor. Kamuda sadece bir mesleği icra eden kadınları kapsıyor. Bu düzenleme yasakçı zihniyet geldiğinde, olmayan sorunu yasal dayanaklı soruna dönüştürür." dedi.

"CHP bu teklifi neden verdi? Bu teklif niye şimdi geldi?" diyen Bozdağ, "AYM'de milletin temel hak ve özgürlüklerini dava konusu eden CHP. Sebebi Başkanlık sistemidir, 50+1 sistemidir. Kendi sabit oyları yetmeyince, karşıdan oy alacak." değerlendirmesinde bulundu.

YARGI PAKETİ

Yargı paketine ilişkin de Bozdağ, "Yakında detayları paylaşacağız." dedi.

MECLİS'TE ÇEKİÇLİ PROTESTO

Bakan Bekir Bozdağ, "Meclis, vekillerin değil milletin meclisidir. Milletin değerlerini vekillerin hepsi iç tüzüğe göre çalışarak koruyacak. Kürsü sorumsuzluğunu ortaya koymuştur. Genel kurullara silahla girilmez. Çekiçle girilmez, bu da silahtır. Vekillerin içeriye silahla girmeyeceği kabul edilerek aranmıyor. Yasaklara önce vekillerin uyması gerekir. İç tüzük değişikliği Türkiye'nin hayrına olur." açıklamasında bulundu.

DEZENFORMASYON TEKLİFİ

Sosyal medya düzenlemesini ele alan dezenformasyon teklifine ilişkin, "Bu yasa kadar haksız saldırıya uğramış çok az yasa var." değerlendirmesinde bulundu.

KİMYASAL SALDIRI' İDDİASINA TEPKİ

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın skandal 'kimyasal saldırı' iddialarına da sert tepki gösteren Bozdağ, "Türkiye Tabipler Birliği Başkanı'nın söylediği sözler yenilir yutulur değil. Büyük bir iftiradır. Önce Türk tabiplerinin buna karşı çıkması lazım. Bu ilk değil, bundan önce de TTB Başkanı'nın böyle açıklamaları var." dedi.

PKK'LI VE FETÖ'CÜLERİN İADESİ

İsveç ve Finlandiya'dan PKK'lı ve FETÖ'cülerin iade sürecine ilişkin konuşan Bozdağ, "Süreci takip edeceğiz. Türkiye sözünde duran bir ülkedir. " değerlendirmesinde bulundu.

REFERANDUM ÇAĞRISI

"Metin ortaya çıktığı zaman toptan karşı duruş ortaya koymaları bu milletle kavgalı oldukları anlamına gelir." diyen Bozdağ, "Referanduma gidilmesi takdirde büyük çoğunlukla kabul edilecektir. Kim ailenin korunmasına karşı çıkabilir. CHP'li seçmenlerin çoğu da evet diyecektir." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi