Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akar, "Kandil'in ışıkları söndü, kararıyor… Sonlarının geldiğini gördüler. Teröristler nerede ise orada olacağız. Pençe operasyonlarında 121 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.

Akar, Yunanistan’ın sözde Pontus açıklaması ile ilgili bir soruya şu cevabı verdi:

“Bu bir provokasyon... İyi niyetli çalışmaları tahrip etmek için baltalama gayretinde bulunuyorlar. Önümüzdeki hafta güven artırıcı önlemler toplantısı kapsamında görüşmemiz var. 4'üncü toplantı için Ankara’ya bekliyoruz. Yunanistanlı bazı siyasetçilerin ve askerlerin, mesnetsiz, yakışıksız, tarihi gerçeklerle örtüşmeyen ifadelerle ortaya çıkmış olmaları provokatif değildir de nedir?. Bizim tarihimiz çok açık. Biz gerçekten insan haklarına saygılı davranmışlardır. Bunun yanı sıra 1919 – 1922 arasındaki Yunan mezaliminin ne olduğunu bütün dünya biliyor. Hal böyle iken kalkıp da ülkemizi bu şekilde pervasız bir şekilde suçlamak görüşmelerden kaçmak demektir.”

Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı “Netenyahu” benzetmesiyle ilgili de Akar, “İsrail askerlerinin yaptığı gibi uluslararası hukuku hiçe sayarak bir şey yapmıyoruz. Bizim yaptığımız mücadele şeffaf ve açıktır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi