Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam koronavirüs vakalarında artış olan bazı illerde kısıtlama olabileceğini açıklamıştı.

Koca, şunları söylemişti:

- Biz önümüzdeki dönemde benzer şekilde yeni bir kısıtlamayı gündemimize almadık. Şu an düşünmüyoruz. Ama bu döneme kontrollü sosyal hayat dönemi demiştik. 

- Bu hayatın tedbirlerle devam etmesini istiyoruz. Bu dönemde hayatımıza devam ederken virüsle karşılaşmamak için söylediğimiz maske mesafe ve el temizliğine özellikle dikkat ederek yasaklı dönemlerin olmamasını istiyoruz. 

- Köyler ya da iller bazında bazı kısıtlamalar olabilir. 

- Bilim Kurulu'nda Kurban Bayramı'yla ilgili bir kısıtlama gündeme gelmedi. Ama bir aydan fazla bir zaman var. Önümüzdeki süreçte salgının seyri bu dönem için belirleyici olacak. 

- Önümüzdeki dönemde Kurban Bayramı'nda kısıtlılık olabileceğini, herhangi bir kısıtlama olabileceğini şimdiden söylemem zor. Ama büyük oranda Ramazan'da olduğu gibi olmayacağı kanaatindeyim.

Bakan Koca'nın bu açıklamasından sonra gözler vaka artışı olan illere çevrildi.

Koca, özellikle Ankara, Adana ve Kocaeli'nde vaka sayılarının arttığını belirtmiş ve "Vaka artışı görülen kentlerden Adana'da 14, Ankara'da 21, Kocaeli'de 16 hastamız yoğun bakımda. İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısından fazla. Daha normal bir hayat için tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını azaltmalıyız" demişti.

Ayrıca Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Son 10 gün içerisinde eskiye göre pozitif vakalarda 3 kat artış var” ifadelerini kullandı

Ancak bu illerde ve diğer illerde gelişmelerin takip edileceği, kararın da ona göre verileceği belirtildi.
 

Editör: Haber Merkezi