Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vakası hakkında alınan önlemler ve hazırlanan virüs rehberi ile ilgili Bilim Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK PERSONELLERİ GÖREVİNİN BAŞINDA

Çin’den gelen turistler üzerinde havalimanında olağanüstü önlemler alındığını belirten Koca, havalimanında 365 gün sağlık personeli bulunduğunu söyledi. Termal kameralarla Çin’den gelen turistler kontrol edildiği ve herhangi birinde virüs belirtisi görülmediğini söyleyen Koca virüs belirtisi görüldüğü noktada hazırlanan rehberin devreye sokulacağını söyledi.

ÇALIŞANLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Herhangi bir vaka ile karşılaşıldığında yapılması gerekenlerin çalışanlar tarafından bilindiğini ifade eden Koca, en ufak bir riski göz ardı etmediklerini söyledi. Çin’den özel uçakla getirilen vatandaşların ise 14 gün boyunca karantina altında tutulacağı öğrenildi.

“ŞU ANA KADAR VİRÜS BULUNAN KİMSE OLMADI”

Şu ana kadar 68 kişiden örnek alındığını söyleyen Koca, Koronavirüs teşhisi görülen bir hasta olmadığını belirtti. Koca “Belirtmek istiyorum, 70 vaka vardı, Türkiye genelinde. Hiçbirine koronavirüs tanısı konmadı. Hiçbirinde hastalık çıkmadı. Niye çıkmadığı sorulabilir, biz denetimleri sıkı tutuyoruz, yeniden tedbirleri aldığımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi