Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise şu açıklamaları yaptı:

149 ADET KONTEYNER KURULUMU TAMAMLANDI

Manavgat ve Gündoğmuş'taki yangınlar tamamen söndürüldü. En kısa sürede Muğla'daki yangını da söndüreceğiz. Antalya'daki yangınlardan 59 mahallemiz etkilendi. 45 mahallemizdeki vatandaşlarımıza psikososyal destek veriyoruz. Acil ihtiyacı olan vatandaşlarımız için 149 konteyner kurulumu tamamlandı. 400 konteyner Antalya'ya geldi. 140 çadır kurulumu da tamamlanmış durumda. 3-4 gün içinde Antalya'daki bu ihtiyacın tamamı karşılanacak. 

HASARLI 2 BİN 164 BİRİM TESPİT EDİLDİ 

Zaman kaybına tahammülümüz yok. Vatandaşlarımızın mağduriyetini bir an önce gidereceğiz. Günde 17 bin vatandaşımıza yemek yardımı yapılıyor. 7 ilimizde, toplamda bin kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarımızı yürütüyoruz. Muğla'daki çalışmalar da 2-3 güne tamamlanacaktır. Hasarlı 2 bin 164 birim tespit edildi. 62 kamu binası incelendi. Yıkılma riski olan binaların yıkım çalışmasını başlattık. 503 binanın yıkımı tamamlandı.

BİR AY İÇİNDE EVLERİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ

En geç bir ay içinde vatandaşlarımızın evlerinin temellerini atacağız. İnşallah önümüzdeki yaz gelmeden konutlarımızı bitiriyor olacağız. 400 aşkın ahırımız hasar gördü. 2-3 ay içinde yaylalardaki vatandaşlarımız hayvanlarını ahırlarına getirebilecek. Bir yıl içinde tüm alanımızı ağaçlandıracağız. Ormanlarımızı korumak için cansiperane çalışmalarımız devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi