Geçtiğimiz günlerde noterlerde araç alım satımında kredi kartı kullanılmasına ilişkin gelen düzenlemelere dair Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan açıklama geldi.

MALİYETİ DE DÜŞÜRECEK

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Güvenli Ödeme Sistemi’nin uygulanmaya başlanacağı tarihe ilişkin açıklamalarda bulunan Ruhsar Pekcan, Şubat ayında sistemin aktif bir şekilde kullanılacağını belirtti. Pekcan “Bu sistem sayesinde artık vatandaşımız hem daha güvenli ve hızlı, hem de daha az maliyetli bir ödeme sistemiyle taşıt alım-satım işlemini gerçekleştirecek” ifadelerine yer verdi.

YILDA 8 MİLYON ARAÇ ALINIYOR

Nöbetçi Noter uygulamasının devreye girmesinden bu yana hızla artış gösteren ikinci el otomobil ve motorlu taşıt alımına ilişkin bilgiler veren Pekcan, Türkiye’de günde 30 bin, yılda ise 8 milyona yakın ikinci el araç alışverişinin gerçekleştiğini ifade etti.

SUİİSTİMALLERİ ÖNLEYECEK

İkinci el otomobil piyasasında para akışının hızlı gerçekleştiğini dile getiren Pekcan “Araç bedelinin önceden veya direkt notere verilmesi çeşitli suiistimallere neden oluyor” ifadelerini kullandı. Onlarca kilinin alışveriş esnasında yüklü meblağda paraları yanında bulundurmasının hırsızlık olaylarını tetiklediğini belirten bakan “Vatandaşımız yanında nakit taşımak zorunda kalmakta, çalınma riski olmakta” dedi.

Güvenli Ödeme Sistemi’yle birlikte araç bedellerinin kredi kartıyla ödenebilecek olmasının yolsuzlukların önüne geçmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi