Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla okullara iki haftalık ara verilmesinin ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere bir haftalık uzaktan eğitim verileceğini duyurdu. Selçuk, "23 Mart'tan itibaren ders ortamını eve taşıyacağız. Tüm altyapı hazırlıklarımız tamamlandı. Haftalık ders programları yapılandırılarak, EBA ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak" dedi.

Ücretsiz 3 GB internet

"İlk, orta ve liseler 16 Marttan itibaren 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart pazartesinden itibaren uzaktan eğitim başlayacak. Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla almış durumdayız.

Uzaktan eğitim kapsamında tüm operatörlerden ücretsiz 3 GB internet imkanı sağlanacak. Eğitim bilişim sistemlerinden tüm öğrencilerimiz ücretsiz olarak faydalanacak. Öğrencilerimizin teknik imkan ve tercih konusunda seçeceği ortak ve TRT'den farklı kanallardan kendi derslerini alabilme imkanları olacaktır.

Velilerimiz ve öğrencilerimiz iletişim portalından tüm bilgileri alabileceklerdir. Bakanlığımız uzmanları tarafından uzaktan öğretim süreçleriyle ilgili olan tüm aşamalar en ince ayrıntılarına kadar çalışılarak öğrencilerimiz için hazır hale getirildi" diye konuştu.