Kitapçıdaki videosuyla sosyal medyanın ilgi odağı haline gelen Atakan Kayalar, sanat, bilim ve felsefe alanında yaşının ötesindeki bilgi ve görüşleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Atakan’ın sosyal medyada sıklıkla paylaşım konusu olması hakkında görüşlerini belirtti.

Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden

Felsefeye meraklı olduğunu söyleyen ve 1 yılda 250 kitap okuduğunu söyleyen Atakan’ın erken yaşta hayata dair, varlık ve bilgiye dair birçok konu üzerinde düşünmeye ve fikir üretmeye başlaması ve tutarlı yorumları sosyal medyanın ve ardından tüm ülkenin gündemi haline gelmişti. Atakan’ın önünde uzun bir eğitim hayatı olması, şu anda bulunduğu seviye ve ne yapmak istediği konusundaki emin tavırları konunun Milli Eğitim Bakanlığı’nca değerlendirilmesine neden oldu.

Bakan Selçuk onaylamadığını söyledi

Bakan Selçuk Atakan’ın üzerinden ortaya atılan tartışmaları doğru bulmadığını belirterek, "Biz bu duruma pedagojik olarak bakmaktayız. Biz bir çocuğun durumunun bu kadar sosyal medyada yer almasını, çocuğun üzerinden bu kadar tartışma yapılmasını onaylamıyoruz. Diğer çocukların üzerinde olan baskıyı kimse umursamıyor. Beklenti patlamasına, kendi çocukluğu açısından oluşabilecek sıkıntılar düşünülünce bizim tavrımız şu olur; bu, sadece ihtiyacın dilinden konuşmak. Aileyle görüştük, uzmanlarla görüştük, ihtiyacı neyse bu altyapıya, testlere, hangi öğretmenin desteğine ihtiyacı var gibi... Biz bunu yaparız ama sessizce yaparız. Sürekli sosyal medyada dillendirmek, çocuğun kişiliği, başka çocukların psikolojisi açısından birtakım olumsuzluklara yol açabilir. Biz gereken her tür uzmanlığa sahibiz. Ne gerekirse yapmanın sözünü de buradan veririz."

Editör: Haber Merkezi