05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bakan Şimşek'ten asgari ücretle ilgili ilk açıklama geldi

Bakan Şimşek'ten asgari ücretle ilgili ilk açıklama geldi

Asgari ücretle ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ücret komisyonla belirleniyor. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 yılı bütçe görüşmelerinin ardından soruları yanıtladı.

"Gönül ister ki…"
Asgari ücretin komisyonca belirlendiğini vurgulayan Şimşek, "Bu aşamada değerlendirmem doğru olmaz. Gönül ister ki katma değeri yüksek ürünler üretelim, verimliliği ve teknolojisi yüksek bir ekonomiye ulaşalım, böylece asgari ücret çok daha yüksek seviyelerde olsun. Bu hedefe ulaşmak için yapısal reformlarımızı AR-GE, yeşil ve dijital dönüşüm ekseninde yoğunlaştırdık." dedi.

"Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz"
En düşük memur maaşının reel yüzde 238, dolar bazında 1139 dolara çıktığını; emekli maaşlarının reel yüzde 543, dolar bazında yüzde 812 arttığını belirten Şimşek, asgari ücretin de reel yüzde 212, dolar bazında yüzde 343 arttığını ifade etti. "Geçen yıl asgari ücret yüzde 107, 5 arttı. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz." dedi.

"Asgari ücrete vergi mi getirelim?"
Şimşek, vergi harcamalarının büyük kısmının asgari ücretin vergi dışı bırakılmasından kaynaklandığını belirterek, "Asgari ücrete vergi mi getirelim? Yatırımları teşvik etmeyelim mi? Engelli, yaşlı ve emekliler için 259, 2 milyar liralık vergiden vazgeçtik." dedi.

"Zengini vergilendiriyoruz"
Şirketler için asgari kurumlar vergisi getirdiklerini belirten Şimşek, taşınmaz satışlarında kazanç istisnasını daraltarak, Kur Korumalı Mevduat’a stopaj vergisi getirdiklerini ifade etti. "Zengini vergilendiriyoruz." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *