İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremlerin ardından ağır hasarlı ve yıkılması muhtemel yerlere 30 bin lira, acil kira bedeli olarak da 11 bin lira olacak şekilde 41 bin lira destek verileceğini duyurdu.

45 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI

İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Elazığ Valiliği’ndeki kriz merkezinde toplantı yaptı. Deprem sonrası 39 kişinin yaşamını yitirdiği ve 45 kişinin enkaz altından çıkarıldığı açıklandı.

DEPREMDEN ETKİLENEN AİLELERE MADDİ DESTEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 10 milyon, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 milyon, içişleri Bakanlığı ve AFAD bütçesinden 6 milyon verecek ve toplamda depremde evi yıkılan ve sağlık sorunu yaşayan ailelere 24 milyon lira yardım ayrılacak.  Soylu  "Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek. Orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz" ifadelerine yer verdi.