Şehitlerin ve gazilerin fedakarlığının, dökülen hiçbir damla kanın boşa gitmediğini vurgulayan Bakan Süleyman Soylu, "Türkiye, 15 Temmuz sonrasında büyük bir yenilenme ve arınma dönemine girmiştir.

Bu devlet hiçbir noktada acziyet çekmemiştir, vatandaşına sunduğu hiçbir hizmette bir eksiklik veya tıkanma yaşamamıştır. 'Uçak uçurmaya pilot bulamayacaksınız.' diye bizi korkutmaya ve yıldırmaya, moralimizi bozmaya çalışan fitnecilere, İHA'larla, atak helikopterleriyle, yetiştirdiğimiz ve hain olmayan, kendi vatanını bombalamayan, vatanına milletine bağlı evlatlarla cevap verdik.

Biz 15 Temmuz'a demokrasiyle cevap verdik. Bizi darbelerle, darbe tehditleriyle geri götürmek isteyenlere karşı millet iradesine başvurduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline yine milletin kararıyla geçtik ve sonrasındaki bütün adımlarımızı da demokrasi ve hukuk içinde attık."
BU DEVLETİ BİR DAHA GÖREMEYECEKSİNİZ

FETÖ ile iş birliği yapanlara ve Türkiye'yi ihanet çetelerine teslim etmeye çalışanlara seslenen Bakan Soylu, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkede bedenlerimizi çiğnemeden, bu devleti bir daha göremeyeceksiniz. Kimlerle buluşurlarsa buluşsunlar, kimlerle kucaklaşırlarsa kucaklaşsınlar, eğer bu bedenlerimiz yukarıdan aşağıya Şehitlerimizin kanlarıyla kanlanmadıktan sonra bu devleti bir daha göremeyeceksiniz." 

Büyük bir devlet ve millet olduklarını vurgulayan Bakan Soylu, "Bir geleneğimiz var, bin yıllara dayanan bir devlet aklımız ve bir millet şuurumuz var. Bir gecede yıkılacak veya esir alınabilecek bir millet değiliz. İki, üç organizasyonla, Batıdan gelen üç kuruşluk destekle ve akılla iradesi elinden alınabilecek bir millet değiliz." dedi.

Editör: Haber Merkezi