İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneğinin 26. İstişare Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, "3600 ek göstergesi Türk Polis Teşkilatı'na ana sütü gibi helaldir. Cumhurbaşkanımız Hazine ve Maliye Bakanımıza talimat vermiştir. 2022'de bu iş çözülecektir." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Soylu, "Kılıçdaroğlu diyor ki 'polis, Ankara'daki bir vakfın toplantısını bastırdı' diyor. 'Polis bunu yaptı' diye iftira atmak ana muhalefet partisi başkanına yakışır mı? İçişleri Bakanına iftira atılır mı? Büyük başarılara imza atan bir teşkilata iftira atmak ayıptır, günahtır, yazıktır ya. Dertlendiğim için söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "Vallahi bu kadar basit değil, billahi bu kadar basit değil. Ben bunu kabul etmiyorum, tek başına kalsam da kabul etmiyorum. Bütün dünya ayağa kalktı bizi teslim alamadı. 15 Temmuz'da tüm Batı işin içindeydi. FETÖ'yü hain olarak kullandılar." dedi.

"SUÇLUYU ÖVÜYOR, DEVLETİ SUÇLUYOR"

Bakan Soylu, konuşmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu, yalan rüzgarında... Polise iftira atıyor. Suçluyu övüyor. Devleti suçluyor. Ayrıca verdiği bilgilerin de tamamı yanlış-yalan...

Deveye sormuşlar:
- Neren eğri? diye,
- Nerem doğru ki? demiş.

Bu yalanların neresini düzeltelim..."

Editör: Haber Merkezi