CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakan'ın sorularını cevapladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım kolisi paketi hazırlanmış ve koliye 150 TL fiyat biçilmişti.

Yardım kolisinin fiyatını ödeyip bir ihtiyaç sahibini sevindirmek isteyen kişiler için hesap numarası paylaşan İBB'nin hesap numaraları bloke edilmişti. Soylu, yapılan bu işlemlerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

'İşgillenmek en doğal hakkım'

Soylu, "Ben içişleri bakanıyım. İşgillenmek benim en doğal hakkım. Ben işgilleniyorum. Acaba birileri karşı karşıya kaldığımız bu süreçten başka bir anlam mı çıkarıyor? İşgillenmemi de çok bulmayın. Trump dedi ki, "Bu virüsü bize Çin getirdi." Diğer ülkeler de başka ülkeleri suçlayarak bu işin üzerinden gitti.

Herkes kendi gözüne parmak sokarken, merkezi hükümetle yerel hükümet gibi daha önce terör örgütünün ülkemize sokmaya çalıştığı bir anlayışı son iki günde yardım kampanyası bahane edilerek bir şey ortaya koyulmasından endişeleniyorum. 

Sayın İmamoğlu'na da aynısını söyledim. Bu işte devletin nefesi yetebilir. Ama yerel yönetimlerin nefesi ne kadar yeter bilmiyorum. Ben kendi arkadaşlarıma da aynısını söyledim" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi