21 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bakan Soylu duyurdu: 'Epeydir peşindeydik, şu an gözaltında'

Bakan Soylu duyurdu: 'Epeydir peşindeydik, şu an gözaltında'

Türkiye'nin Uyuşturucu ve NARKO Terörle Mücadelesiyle ilgili toplantı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da gerçekleştirilen dev operasyona ilişkin de bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bakanlık yetkilileri, Türkiye'nin Uyuşturucu ve NARKO Terörle Mücadelesiyle ilgili bilgilendirmede bulunmak üzere basın mensuplarının karşısına çıktı. Bakan Soylu, hedeflerinin Türkiye'yi uyuşturucunun giremediği, girilmez bölge, yasak bölge haline getirmek olduğunu söyledi. Soylu ayrıca İstanbul merkezli bir uyuşturucu operasyonu hakkında da bilgi verdi.

Toplantı sırasında kendisine bir not iletilmesinin ardından İçişleri Bakanı Soylu, "Bir baron daha şu anda gözaltında. Uzun süredir peşindeydik, Urfi Çetinkaya'nın kardeşi. Uzun zamandır buna da projeli operasyon yapıyoruz" dedi.

Elde edilen bilgilere göre İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya'nın kardeşi A.Ç. ve yeğeni C.Ç'nin elebaşılığını yaptığı bir şebekenin, Fas'tan kadın kuryelerin midesinde uyuşturucuyu getirterek, piyasaya sürmeye çalıştığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında, İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında A.Ç. ve yeğeni C.Ç'nin de bulunduğu 8 zanlı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında 6 aylık süre içerisinde düzenlenen ara operasyonlarda gözaltına alınan 3'ü Fas uyruklu kadın kurye olmak 6 zanlı da tutuklanmıştı. Kurye kadınların midesinden 774 kapsül halinde çıkarılan 4 kilo 862 gram esrar ele geçirilmişti.

Uyuşturucu kaçakçılığı ile tanınan Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi. Darbenin ardından tutuklanan Çetinkaya farklı yıllarda düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında da adı anılan ilk isimlerden biri oldu. 18 Mayıs 1988'de polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, bundan sonraki hayatında tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelmişti.

1989'da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalanan ve tutuklanan Çetinkaya 6 ay sonra tahliye oldu. 1991'de İspanya'daki 46 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. İfade verdikten sonra serbest bırakıldı. Çetinkaya, bir dönemin en ünlü dizisi olan ve yer altı dünyasının da anlatıldığı Kurtlar Vadisi dizisinde de canlandırılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *