TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçe kanun teklifi görüşmeleri sürerken zaman zaman gergin anlar yaşanıyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik "Gözümüz senin üzerinde.

Hukuk karşısında hesap vereceksin ve asla kaçamayacaksın" sözleri üzerine ortalık karıştı.

Bakan Soylu, Terör Soruşturmaları (Belediyeler) yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırarak “Sonuç burada. Hiç kimseyi suçlamanın bir anlamı yok.

Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin nasıl terör örgütlerine peşkeş çektiğini göreceksiniz.

Bütün belgeleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Ataşehir Belediyesi'nin terör örgütlerine neler yaptığını size aktaracağım. Hem HDP ve PKK anlaşma yapacaksın  hem teröristleri belediyeye oraya koyacaksın hem de 'Bunun suçlusu İçişleri Bakanlığı'dır' diyeceksin. Yok öyle” şeklinde tepki gösterdi.

Daha sonra Özkoç, Bakan Soylu’ya “Neden haftaya açıklıyorsun, burada açıkla” diye karşılık verdi. Soylu da “Sana o keyfi bu akşam yaşatmayacağım, önümüzdeki hafta yaşatacağım” dedi.