Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beyefendi’nin muhterem anneleri Hakkın rahmetine kavuştu. Merhumeye Allah'tan rahmet, Süleyman Bey kardeşimize ve ailesine sabırlar diliyorum." sözleriyle Bakan Soylu'nun acı kaybını duyurdu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu'nun Ocak ayında koronavirüse yakalandığı, Servet Soylu'nun 1,5 aydır koronavirüs tedavisi gördüğü ve yoğun bakıma alındığı öğrenilmişti. Servet Soylu'nun İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. 

CENAZE PROGRAMI

Servet Soylu için yarın öğle namazını müteakiben Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlenecek. Servet Soylu, daha sonra da Eyüp Sultan Mezarlığı'na defnedilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 20 Ocak'ta annesi Servet Soylu'nun 45 gündür hastanede olduğunu belirterek, annesi ile birlikte çektirdiği fotoğrafa sosyal medya üzerinden küfürlü hakaret eden kişinin, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına "45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım, Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder. Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım." diyerek tepki göstermişti. 

TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beyefendinin Hakk'a yürüyen kıymetli validesi Servet Soylu Hanımefendiye Allah'tan rahmet, Süleyman Bey kardeşimize ve kederli ailesine sabr-ı cemil diliyorum" dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun kıymetli annesi Servet Soylu hanımefendinin vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, Sayın Bakanımıza ve ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun Rahmeti Rahman'a kavuşan muhterem annelerine Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun. Bakanımıza ve değerli ailesine Rabbim sabır versin" dedi. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun muhterem annesi Servet Hanımefendinin vefat haberini üzülerek aldım. Annemize Cenab-ı Allah'tan rahmet; Bakanımıza, ailesine ve yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İçişleri Bakanımız, dava ve yol arkadaşım Süleyman Soylu’nun ve ailesinin acısını paylaşıyor, merhume Servet Soylu’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" paylaşımında bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sayın İçişleri Bakanımızın dâr-ı bekâya irtihal eden eden kıymetli valideleri Servet Soylu teyzemize Allah’tan rahmet diliyorum. Sayın bakanımız ve ailesine Allah’tan sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun annesi Servet Soylu’nun vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Servet teyzemize Allah’tan rahmet, başta sayın bakanımız olmak üzere ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun muhterem annesi Servet Soylu'nun vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.