23 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bakan Soylu sayı verdi ve "Kılıçdaroğlu özür dilemeli" dedi!

Bakan Soylu sayı verdi ve "Kılıçdaroğlu özür dilemeli" dedi!

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun Mersin'deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı'nda Mersin'deki polisevine yönelik saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bakan Soylu, CHP'nin tutuklu gazeteciler raporuna ilişkin yaptığı açıklamada, "91 PKK, 17 MLKP, 9 DHKP-C'li terörist var. Kılıçdaroğlu çıkıp özür dilemelidir." açıklamasında bulundu.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu terör örgütü listesini kim yapmışsa kumpası o kurmuş. Özür dilemesi gereken bir kişi varsa Kılıçdaroğlu'nun kendisidir. "Kılıçdaroğlu ve avanelerinin özür dilemesi gereken milletimizdir, görevini yapan gazetecilerdi. Kendi itiraflarını kendileri yaptıkları için Kılıçdaroğlu ve PKK'nın, sözde tutuklu gazeteciler raporundan kamuoyunun önünde özür dilemeleri gerekir."

PKK'LI DİLŞAH ERCAN'IN GÖRÜNTÜLERİ 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) skandallarla dolu Tutuklu Gazeteciler Raporu, bir şehit verdiğimiz Mersin Mezitli'de Tece Polisevi'ne gerçekleşen saldırı sonrası tekrar gündeme geldi.

Bugün de Mersin'deki terör saldırısında adı geçen ve CHP'nin tutuklu gazeteciler listesinde de yer alan PKK'lı Dilşah Ercan'ın Kandil görüntüleri paylaşıldı.

BU TERÖRİSTLERDE GAZETECİ Mİ?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tutuklu Gazeteciler Raporu üzerinden CHP'ye kumpas kurulduğunu iddia etti, raporu aklamaya çalıştı. Oysa rapor, Mersin'deki saldırıda adı geçen PKK'lı Dilşah Ercan'dan ibaret değil.

Rapordaki isimler hapisten çıktıktan sonra eylemlerini ve bağlarını sürdürdü.

Bayram Namaz, CHP'nin raporuna 6. sırada yer alıyor. MLKP terör örgütü yöneticiliğinden tutukluydu. 2014'te cezaevinden çıktı, PKK'ya katıldı. Suriye'de öldürüldü.

KCK operasyonu kapsamında 2011’de tutuklanan Zuhal Tekiner, hapisten çıktıktan sonra da faaliyetlerine devam etti.

Pervin Yerlikaya, 2011 yılında terör örgütü üyeliğinden tutuklandı. CHP’nin raporunda da yer alan Yerlikaya şu anda PKK’nın yayın organı olan ANF NEWS’te örgüt lehine haberler yapıyor.

Ceyhun Bay da yine gazeteci olarak gösterilmek istenenler arasında. DHKP-C’nin İstanbul yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı oldu.

Raporda ismi geçen Erdal Süsem, bazı dernekleri bombaladı. Örgüt adına haraç almak suçlarından hüküm giydi.

MLKP terör örgütü adına faaliyette bulunan Hatice Duman da gazetecilik faaliyeti yürütürken değil, evinde silah saklarken yakalandı. Silahlı soygun, adam yaralama ve bombalama eylemlerinde rol aldı.

Kenan Karavil ve Ömer Faruk Çalışkan da yine terörle bağlantılı. Saldırı eylemlerinin yanı sıra PKK'ya adam kazandırma faaliyeti yürüttüler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *