Koronavirüsün Türkiye'de hızla yayılmasına rağmen vatandaşların çoğu evde kalın çağrısına uymuyor. Özellikle 65 yaş ve üzeri kişiler, sokağa çıkma yasaklarına rağmen, dışarı çıkmaya devam ediyor.

'Süreci takip ediyoruz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine yöneltilen "Vatandaşlar dışarı çıkmaya devam ediyor. Evde kalın çağrısına uyulmuyor. Sokağa çıkma yasağı getirilecek mi?" sorusuna, "Sürecin takip edildiğini belirten Bakan Soylu, "Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz.

'Minimum sosyalizasyon'

Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi artırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz" diye yanıt verdi.

'Yasak gündemde'

Soylu, "Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi