10 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bakan Soylu'dan 'Koronavirüs kısıtlamaları ne zaman kalkar?' sorusuna yanıt

Bakan Soylu'dan 'Koronavirüs kısıtlamaları ne zaman kalkar?' sorusuna yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde vatandaşların ve esnafın merak ettiği 'Koronavirüs kısıtlamaları ne zaman kalkar?' sorusuna yanıt verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programına konuk oldu. Bakan Soylu, son dönemin bir numaralı gündem maddelerinden olan "Kısıtlamalar ne zaman kalkar?" sorusuna yanıt verdi.

Kendisinin de koronavirüs geçirdiğinin altını çizen Soylu, "Ben korona geçirdim. Annem 61. gün oldu hala makinaya bağlı yaşıyor. Kısıtlama kararları aldığımızdan beri çok ciddi iniş var. Türkiye, Avrupa'ya kıyasla çok ciddi bir mücadele veriyor. Buradaki tedbirleri gevşettiğimiz andan itibaren hastalığın nereye gideceğini mutasyonun nereye götüreceğini bilmiyoruz. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması bizim için birinci derecede önemli. İki, bizim için sağlık sisteminin sürdürebilirliği önemli." dedi.

"KISITLAMALAR İÇİN BİRAZ DAHA SABIR"

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili temkinli konuşan Bakan Soylu, "Kısıtlamalar için biraz daha sabretmeliyiz. Açarsınız bir ay sonra kapatırsınız bu iyi bir şey değil. İniş umut verici, belli bir veriye ulaştığımızda kademeli olarak esneteceğiz. Parti kongreleri de tedbirler alınarak yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Kısıtlamaların vakalarda belli bir seviyeye gelene kadar devam edeceğinin altını çizen Soylu, "Ümidimiz yaza ve turizm sezonuna güçlü bir şekilde girmek" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *