Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılarak insan sağlığı tehlikeye düşüren gıdaların listesini yeniden düzenledi. Bakanlık, gıda ürünlerinde hile yapan markaları, 'guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' internet adresi üzerinden kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Sitede yer alan 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ve 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıkları altında, söz konusu firmalar, markalar ve ürünler bulunuyor.
En son yapılan denetimler sonucunda, listeye 6'sı sağlığı tehlikeye düşürebilecek ürün olmak üzere toplam 28 yeni ürün eklendi. Güncel listede; baldan tereyağına, gazozdan kıymaya kadar çeşitli ürünlerde taklit ve tağşiş yapıldığı açıklandı.
Yapılan araştırmalar korkunç tabloyu gözler önüne seriyor;
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde faaliyet gösteren bir firmanın satışa sunduğu zayıflama çayında ilaç etken maddesine rastlandı. İzmir'in Torbalı ilçesinde et ürünleri satan bir firmanın dana sucuklarının sakatat içerdiği belirtildi. İstanbul'un Esenler ilçesinde ise üretim yapan bir firmanın da siyah çaya gıda boyası kattığı kaydedildi.


