Türkiye, koronavirüsle büyük bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarıyla ilgili skandal laflar eden Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı konuşuyor.

Bektaş, Zonguldak'ta koronavirüs bilgilerini açıklarken doktorlar için " Bizim bütün rakamımız 567 iken bunun içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Bugün en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olaydır. Normalde sağlık çalışanlarımızın bize getirdiği yük olmasaydı, belki de bu gün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu da gerçekten zor oldu. Sağlıkçılarımızı biz misafirhanede misafir ettik. Devletimiz oturdu düşündü onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servisleri de sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini hem de bizi sıkıntıya soktular" demişti.

Türkiye'de 7'den 70'e her kesimden gelen tepkiler üzerine geri adım atan vali özür dilemişti.

Peki Vali neden doktorları suçlamıştı? İşte bununla ilgili müthiş bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Yılmaz Özdil, Vali Bektaş'ın üniversite tercih döneminde, listesinin ilk 5 sırasına Tıp fakültesi yazdığını ancak fakülteyi kazanamadığını ileri sürdü ve şu ifadeleri kullandı:

"Doktorları suçlayan Zonguldak valisinin, üniversite sınavına girerken ilk beş tercihinin tıp olduğunu ve kazanamadığını biliyor musunuz... Türk Tabipler Birliği’nden rica ediyorum, 23 Nisan’da bir günlüğüne başhekim yapın bu arkadaşı, sevaptır." 
 

Editör: Haber Merkezi