05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Baklava kutusundan rüşvet çıkmıştı! 7 şüpheli tutuklandı

Baklava kutusundan rüşvet çıkmıştı! 7 şüpheli tutuklandı

Antalya'da Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişiden adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı.

Baklava Kutusundan Rüşvet Çıkmıştı: 7 Şüpheli Tutuklandı

Antalya’da Manavgat Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet, irtikap ve zimmet soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından otel tadilatı, inşaat ruhsatı ve iskan başvurularıyla ilgili rüşvet alındığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonrası, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapıldı.

Soruşturma kapsamında, Belediye Başkanı Kara’nın yeğeni H.C.G. aracılığıyla rüşvet istendiği ve rüşvet verilmeden ruhsat işlemlerinin yapılmadığı öne sürüldü. Ayrıca, belediyeye bağlı iştirakler ve spor kulübü üzerinden kurulan paravan şirketlerle hizmet veya mal alımı yapıldığı, sahte faturalarla yaklaşık 800 milyon liralık haksız kazanç sağlandığı iddia edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 34 kişiden, işlemleri tamamlanan 7 kişi Manavgat Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından belediye meclis üyesi Mehmet Tosak ile iş insanları Mesut Kara, İlker Günay, Mehmet Ali Fansa, Kemal Taş ve Şükrü Ilgın tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

Sulh Ceza Hakimliği, belediye meclis üyesi Mehmet Tosak ve 5 iş insanının tutuklanmasına karar verdi. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Soruşturma dosyasında, Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T.’nin C.C. isimli kişiden rüşvet aldığına dair görüntülerin bulunduğu iddia edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *