Haseki yakınlarında çekilen görüntüye ve Ayn El Arap'ta kayda geçen görüntülere tepkiler büyük. Bir Amerikalı subay, kolundaki armayı çıkarıp sözde YPG'li bir teröristin koluna yapıştırıyor. Ardından ona sarılıyor.

Diğer tepki çeken görüntüde ise yüksek rütbeli Rus subay ve terör örgütünün sözde savunma bakanı görülüyor. Amerika'nın terk ettiği üs YPG'den teslim alınırken Rus bayrağı ve terörist paçavrası değiş tokuş ediliyor.

YETERİ KADAR BASKI YAPMIYORLAR

Amerika'dan sonra Türkiye'de askeri varlığını artıran Rusya, Soçi Mutabakatı'na rağmen teröristleri alandan çıkarmak için atacağı adımları ağırdan alıyor. Barış Pınarı harekat bölgesi içinde kalan sahada Mehmetçik ve Milli Suriye Ordusu güvenli bölgenin oluşturulması için gerekli şartları oluşturma gayretinde. Ama alanın doğu ve batısında kalan bölgelerden teröristlerin tacizleri sürüyor. Bu rahatlığın sebebi de Amerika ve Rusya'nın terör örgütüne yeteri kadar baskı yapmaması.

"GEREĞİ YAPILMAZSA OPERASYON BAŞLAR"

Türkiye ise sınır hattını ve derinliklerini anbean izliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis'te milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, "Rusya ve Amerika gereğini yapmazsa, Türkiye yeniden operasyona başlar." dedi. Bu sözlerle önümüzdeki günlerde Fırat'ın doğusunda askeri hareketliliğin artabileceği mesajı veriliyor olabileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi