Koronavirüsle mücadelede herkes aynı gemide mi? Yoksa bazı kişiler ayrıcalıklı mı?

Türkiye'de koronavirüs kitiyle testi isteyen herkes yapabiliyor mu?

Yoksa sadece zenginlere mahsus mu?

İşadamı Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın 125 adet kit alıp, bunlardan bir tanesini denemesi, bunu da sosyal medyada yayınlaması büyük tepki toplamıştı.

Genel tepkiler üzerine Murat Sancak sosyal medya hesabından  “Sosyal medyada dolaşan bir videoda denediğimiz görülen ürün CCA Sağlık Hizmetleri'nden ücreti mukabili şirketimize temin edilmiştir. Aile ortamında deneme amaçlı yapılan testin videosu hiçbir amaç güdülmeden tamamen bilgim dışında paylaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Çekilen görüntüler, bugünkü Bilim Kurulu toplantısından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da sorulmuş, Koca şu ısrarlı soru üzerine şu cevabı vermişti:

*Testin iznini Bakanlık olarak biz veriyoruz. Biz hiçbir vatandaşımızın para vererek ücretli olarak bu testi yapmasını tasvip etmiyoruz. Özel kuruluşların veya kişilerin dışarıdan veya içeriden kendi başına kit alarak bu numuneleri test ediyor olması asla kabul edeceğimiz bir durum değil. Bunun için gereken yapılır."

Aradan bir gün geçti.

Murat Sancak ve bu kiti satanlar için gereken yapıldı mı?

En önemli soru: Murat Sancak'tan başka kaç zengine daha bu kit satıldı? İddialara göre başkaları da var. Hatta bu işin ticareti bile yapılıyor!

Hani hepimiz aynı gemideydik?

İbreti alem için gereken yapılmayacak mı?

Sağlık bakanı gereken yapılacak derken neler yapıldığını açıklamayacak mı?

Editör: Haber Merkezi