Burdur'un Yeşilova ilçesinin belediye başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, sabaha karşı evlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucunda bacaklarından vurularak yaralanmışlardı. 

Şenel ve eşinin ameliyattan sonra sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, Burdur Valiliği konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

-  Burdur İli Yeşilova ilçesi Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve Fatma Şenel'e yönelik olarak ikametlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırı olayının aydınlatılması ve olayın faili ya da faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar çok yönlü olarak kapsamlı bir şekilde yürütülmüştür.

- Bu kapsamda, daha önce gözaltına alınan bir kişi bulunmakta olup daha sonra ise olayın şüphelisi olarak mülkiyeti belediyeye ait olan S.L isimli otelin işletmecisi E.E. iki tabanca ile birlikte, ayrıca 6 şahıs Antalya'da yakalanarak gözaltına alınmıştır.

- Adı geçen şahsın işlettiği otelin işletme ruhsatı Kimlik Bildirme Kanununa aykırı hareket etmesi sebebiyle Yeşilova Kaymakamlığının bildirimi üzerine 15.4.2020 tarihinde Yeşilova Belediye Başkanlığı tarafından idari bir işlemle iptal edilmiştir.

- Çocukların cinsel istismarı, kasten adam yaralama, adam öldürmeyle tam teşebbüs, yağma, uyuşturucu ve tehdit gibi çok sayıda suç kaydı bulunan E.E'nin olayın gerçekleştiği saatte yakın bin zamanda Antalya ilinden gelerek ilimize giriş yaptığı ve olay saatinin hemen sonrasında plakasını kapatarak ilimizden ayrıldığı Plaka Tanıma sistemin kaydından tespit edilmiştir.

- Meydana gelen olayın Salda Gölü ve burada yürütülen çalışmayla ilgisi bulunmamaktadır.

Editör: Haber Merkezi