Hükümetin kararıyla resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği”ndeki değişiklikle, geçici görevlendirilen personelin alt statüde çalışmasına izin verilmeyecek.

Statülerin eşit olması gerekecek

Belediyelerin geçici görevlendirme yetkisinde yapılan değişiklikle beraber, belediyelerin personelini geçici olarak başka yerlere göndermesine müsaade edilmeyecek. Bundan böyle görevledirilecek kişinin işinde bulunduğu konumla yeni görevin pozisyonunun eşit statüde olması gerekecek.

Bir ay içerisinde sonladırılacak

Dün yapılan değişiklik ile yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar yönetmelik kapsamından çıkarıldı. Geçici görevlendirmeye şart getirildi. Bundan böyle belediyelerin personeli geçici görevlendirme ile gönderebilmesi için görevlendirmenin yapılacağı kadro veya pozisyonun statüsüyle geçici görevlendirilecek pesonelin statüsünün aynı olması gerekecek. Yani personel geçici görevlendirme ile daha düşük bir statüde çalıştırılamayacak. Ancak sözleşmeli personel ve iş mevzuatına tabi personel istihdam eden kurumlar, farklı statülerdeki personeli de görevlendirebilecek. Şu ana kadar yapılmış olan yönetmeliğe aykırı geçici görevlendirmeler ise en geç bir ay içerisinde sonlandırılacak.