Eski İngiliz istihbaratçı James Le Mesurier'in ölümü hala gizemini koruyor. Ancak soruşturma derinleştikçe yeni detaylar ortaya çıkıyor. Le Mesurier'in 2012 yılında Suriye'de kurduğu Beyaz Baretliler Özgütü için başta İngiltere ve Amerika olmak üzere çok sayıda ülkeden destek aldı. 

ZİMMETİNE GEÇİRDİ İDDİASI

İşte yine aynı örgüt üzerinden ülkelere istihbarat sattığı o çarpıcı detaylardan ilki: İstihbarat ticaretinden gelen gelirlere örgüte bağış adını veren Le Mesurier iddiaya göre milyon dolarlarla ifade edilen bu gelirleri bir süre sonra kendi zimmetine geçirdi. Yüklü miktardaki finansal desteklerin karşılığını veremeyince de baskı gördü.

EŞİNİN ÖZEL EŞYALARINI ALMADI

Eski İngiliz ajanının ölümünün ardından kafaları karıştıran 2 isim var: Bunlardan biri Le Mesurier'in eşi Emma Winberg, diğeri ise sır ölümden 1 hafta önce kayıplara karışan Suriyeli mendilci. Gizemli mendilciye de hala ulaşılamadı. Emma Winberg'den alınan kan ve doku örneklerinde ilk incelemeye göre suç unsuru sayılabilecek bir delile rastlanılmadı. Ancak 10 gün geçmesine rağmen Winberg eşinin emniyetteki özel eşyalarını almaya gitmedi. 

KARGOLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan Le Mesurier'in aynı zamanda ofis olarak da kullandığı evine kargolar gelmeye devam ediyor. Ama paketlerin üzerinde alıcı olarak farklı isimler var. Eve gelen kargolar tek tek geri dönüyor. Le Mesurier'e Suriye İdlib'li olduğu öğrenilen Nihad Sarmini isimli kişiden 2. kargo geldi. Kargolar ve olay gizemini korumaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi