Bilecik Belediye Başkanı CHP'li Semih Şahin'in danışmanı ve belediye şirketi KAYI A.Ş Yönetim Kurulu başkanı Selçuk Erdağı'nın bir müteahhitten 320 Bin dolar rüşvet skandalı sonrası bir hafta boyunca sus pus olan CHP Bilecik İl Yönetimi, basın toplantısı öncesi bir araya geldi.

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre, İl Başkanı Metin Yaşar önderliğinde toplanan yönetim, yapılacak olan basın toplantısında rüşvet olayı hakkında tarafsız ve şeffaf kalarak süreci takip etmeyi kararlaştırdı. Ancak İl Başkanı Yaşar, basın toplantısına geçildiğinde, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i koruyup kollayan açıklamalar yapınca, yönetim kurulundan iki isim istifayı bastı.

Yaşanan büyük skandalın ardından ise ne Başkan Şahin, ne de CHP Bilecik İl Yönetimi tek bir açıklama dahi yapmamıştı. Olaydan bir hafta sonra, İl yönetimi, Başkan Metin Yaşar'ın önderliğinde toplandı. Yapılan toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, rüşvet olayında şeffaf olmayı, tarafsız kalıp tüm yargı sürecini takip etmeyi kararlaştırdı.

Yönetim toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına çıkan İl Başkanı Metin Yaşar, toplantıda alınan kararı hiçe sayıp, Belediye Başkanı Semih Şahin'i koruyup kollayan ve neredeyse rüşveti meşrulaştıran açıklamalar yapınca ortalık karıştı. CHP İl Başkan Vekili ve İl Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Çevik ile Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı Altan Şahin görevlerinden istifa etti.

Editör: Haber Merkezi