İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta iki gün sokağa çıkma yasağı getirildi. Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında Bilecik halkının da sokağa akın ettiği yöndeki haberlere Bilecik Belediyesi’nden yalanlama geldi.

Koronavirüsünün yayılmasını önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta iki gün sokağa çıkma yasağı getirilmesi üzerine vatandaşlar alışveriş ihtiyaçlarını gidermek için sokağa akın etti.

Bu sırada bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda Bileciklilerin de kendilerini büyükşehir sanarak alışveriş yapmak için sokağa akın ettiği iddia edildi.

Belediye tarafından yapılan paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı: ”Böyle bir uygulamamız yoktur. Çünkü büyükşehir olduğumuzu sanacak saflıkta hemşehrimiz yoktur. Tüm halkımıza duyurulur. 31 il için verilen hafta sonu sokağa çıkma yasağı, bu gece o şehirlerdeki vatandaşlarımızı sokağa döktü.

Söz veriyoruz, olur da sokağa çıkma yasağı gelirse sizi ekmeksiz bırakmayız. Merak etmeyin lütfen. Evde kal Bilecik onlara uyma! Madem geldiniz, eğlendiniz, güldünüz. Gelmişken bari takibe alın da işe yarasın.”