Eski başbakan, bakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Binali Yıldırım'ın tekrar meclis başkanlığına aday olacağı ileri sürülüyordu.

Hatta Yıldırım'ın bu nedenle AK Partili millevekilleriyle görüşmeler yaptığı da iddia ediliyordu.

Binali Yıldırım konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve "Meclis Başkanlığına aday değilim. Yarışacak arkadaşlara başarılar dilerim." dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, aday gösterilmesi halinde nasıl hareket edeceği sorusuna da "Aday olmayınca aday gösterilmez herhalde." karşılığını verdi.

Yıldırım, "Uygun görülen adayın da grubumuz olarak sonuna kadar yanında olacağız, destek olacağız. Kendim aday değilim" dedi.

Binali Yıldırım, birkaç gündür gıyabında, "Aday. Çok istiyor. Geliyor, gidiyor." değerlendirmeleri yapıldığını yineleyerek "Niyetimi örtülü şekilde ortaya koymam. Artık takvim de yaklaştı, piyasa hareketlendi. Bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Yarışacak arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

AK Parti'de hiçbir zaman makam, mevki peşinde olmadığını, makamlardan güç almadığını, makamları güçlendirmenin temel ilkesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bundan böyle de ülkemizin, milletimizin geleceği için, iktidarımızın başarısı için, Cumhurbaşkanımız ve kabinesi için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi