TürkMedya çatısı altında bulunan ve 31 Mart yerel seçimlerinden sonra zor günler geçiren Türkiye'nin en önemli gazetelerinden Star Gazetesi, bugün son kez çıkacak. Gazete bundan sonra yayın hayatına internet sitesi üzerinden devam edecek

Yerel seçimlerden sonra Star Gazetesi matbaası ve Akşam Life eki kapatılan Star Gazetesi bugün okuyucusuyla son kez buluşacak. Böylelikle Star ve Güneş gazeteleri yayın hayatlarını sonlandıracak. 

BUGÜN SON KEZ BASILDI

Star Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise, bugün son kez basılacağını bundan sonraki yayın hayatına nasıl devam edeceğine dair bilgilerin bugünkü sayıda yer alacağını söyledi. Ancak medya kulislerinde yer alan bilgiye göre Star Gazetesi bundan sonra internet üzerinden yayın yapmayı sürdürecek. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra birçok çalışanla yollar ayrılmıştı.

BASIN İLAN KURUMU İNTERNETE Mİ DÖNECEK?

Uzunca bir süredir istenilen randımanın alınmadığı basılı sekörde boğaz daralıyor. Satışın eskisi gibi olmadığı ve okuyucunun bulunamadığı gazete sektöründe, yerel ve ulusal gazeteler birer birer kapanırken kulislerde dolaşan bir iddia da su yüzüne çıkmaya başladı. Söz konusu iddiaya göre gazetelerin tek geçim kaynağı olan Basın İlan Kurumu, yazılı basına verdiği ilanlarını artık dijitale döndürecek. Bu sistemin alt yapı çalışmalarının başladığı ve çeşitli projelerle deneme yapıldığı öğrenildi. Öte yandan Basın-İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran katıldığı son etkinliklerde haber sitelerinin önemine dikkat çekmişti. 

'KAĞIDA VEDA EDİYORUZ, ARTIK 24 SAAT SİZLERLEYİZ'

Kağıt baskısını bugün sona erdiren Star Gazetesi yoluna dijital medya ile devam edeceğini duyurdu. Uzanların kurduğu ve TürkMedya bünyesinde bulunan Star Gazetesi, bugün son kez,“Kâğıda veda ediyoruz. Artık 24 saat sizlerleyiz” manşeti ile çıktı

Editör: Haber Merkezi