12 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bir ilde daha HES kodu zorunluluğu

Bir ilde daha HES kodu zorunluluğu

Artan vakalarla birlikte illerde koronavirüs salgınına karşı yeni tedbir kararları alınıyor. Bu kapsamda HES kodu zorunluluğu Eskişehir'de de hayata geçirildi.

İstanbul'da birçok işletme ve kurumda geçerli olacak olan HES kodlu giriş zorunluluğu uygulaması bugün başlarken, Eskişehir'de de benzer bir karar alındı.

Eskişehir Valiliği, artan vakaların ardından aralarında berber, kuaför, güzellik salonu, nikah ve düğün salonu ile kahvehanelerin de olduğu işletmelere HES kodu sorgulanmasını zorunlu hale getirdi.

Eskişehir Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında toplandı. 

Son günlerde artan vakaların görüşüldüğü kurulda, HES kodu sorgulamasının zorunlu hale getirilmesi kararı alındı. Kurulun aldığı karar Eskişehir Valiliği sitesinden duyurulurken, tedbirlere uymayanlara idari para cezası verileceği ifade edildi.

Eskişehir Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararında; “İlimiz genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları, spor merkezleri girişlerinde ve sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler, kooperatifler ve kat malikleri tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin (kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere) girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirilmesine karar verildi” denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *