Muhalif kimliğinin ötesinde provokatif haberler yaparak halkın sinir uçlarına dokunan BirGün Gazetesi, şimdi de Kuzey Irak sınırında icra edilen görev sırasında şehit düşen asker üzerinden provokasyon yaptı

Muhalif kimliğinin ötesinde provokatif haberler yaparak halkın sinir uçlarına dokunan BirGün Gazetesi, şimdi de Kuzey Irak sınırında icra edilen görev sırasında şehit düşen asker üzerinden provokasyon yaptı. BirGün'ün internet sitesi üzerinden paylaşılan haberde şehit askerin Alevi olması nedeniyle Devlet büyüklerinden kimsenin katılmadığını savunuldu

ALÇAK BİR PROVOKASYON

Kuzey Irak'ta devam eden operasyonda şehit düşen Piyade Er. Berkay Işık, dün Küçükçekmece İkitelli'de düzenlenen cenaze töreni sonrasında memleketi olan Tokat'a gönderildi. Şehidimizin cenaze törenine binlerce vatandaş katılırken Devlet ve Belediye bünyesinden de yoğun katılım oldu. Ancak BirGün gazetesi yine bir provokasyon uğruna şehidin alevi olması nedeniyle törene kimsenin katılmadığını söyledi. Gelen tepkilere ise sessiz kaldı.

VALİ YERLİKAYA, BAŞKAN İMAMOĞLU YAN YANA

İkitelli cemevinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanan şehit piyade er Berkay Işık'a son görev, binlerce vatandaşın ve devlet erkanının katılımıyla gerçekleşti. Cenaze törenininde devleti temsilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hazır bulunurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'de yer aldı. Aynı safta duran Vali ve Belediye Başkanlarını görmek istemeyen BirGün Gazetesi, provokasyon haberlerine böylelikle bir yenisini daha ekledi.  

Şehidin Cenaze Töreni'ne Katılan Bazı İsimler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu
1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever
3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu
İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilik, “Cenaze merasimine katılım konusunda asılsız haber ve yorumlar yer almıştır” diyerek cenazeye katılan isimleri saydı:

Şehidimizin naaşı, 03 Ocak 2020 Cuma günü İkitelli Cemevinde düzenlenen merasimle, toprağa verilmek üzere memleketi olan Tokat ilimize uğurlanmıştır. Şehidimizin cenaze merasimine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Hakan Yiğittürk, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu ile siyasi partiler, üniversiteler, yerel yönetimler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ve mesleki teşekküllerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız iştirak etmiştir.

İstanbul Valiliği bütün şehitlere gösterilen ilgili ve hassasiyetin Işık’ın cenazesinde de gösterildiğini ifade etti.


 

Editör: Haber Merkezi