BM 75. Genel Kurul Başkanlığı’na Volkan Bozkır seçildi


Bozkır, AKP hükümetinde Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başmüzakerecisi olarak görev yapmıştı. 69 yaşındaki Bozkır tek aday olarak girmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Volkan Ağabey” ifadesinin yer aldığı bir kutlama mesajı yayımlarken Bozkır sonuç kesinleştikten sonra şu ifadeleri kullandı:

- BM 75. Genel Kurul Başkanlığına, üye ülkelerin ezici çoğunluğu ile seçilmiş bulunmaktayım. Kuruluşunun 75. yılında,içinde bulunduğumuz zor şartlarda, BM'nin en üst karar organının yönetimini üstlenecek ilk TC vatandaşı olmaktan, ülkem, milletim ve şahsım adına gurur duyuyorum.

- Bu tarihi göreve beni aday gösteren Sn Cumhurbaşkanımıza @RTErdogan ve Sn Dışişleri Bakanımıza @MevlutCavusoglu, bana olan güven ve teveccühlerinden dolayı müteşekkirim.  Ayrıca, bu sürecin her aşamasında bana güçlü destek veren Dışişleri Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum.

- Bu zorlu dönemde, liderlik görevini üstlenerek, BM Genel Kurulu'nun sorumluluklarını etkin biçimde yerine getirmeye devam etmesine; çoktaraflılık ve uluslararası işbirliği temelinde, küresel sorunlara ve bunların çözüm yollarına dair kararlar alınmasına gayret edeceğim.