Milli Savunma Bakanlığı, Bitlis'te askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin, "Kara Kuvvetleri Kaza-Kırım ekibi olay yerindeki çalışmalarını tamamladı" açıklamasında bulundu.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Ani hava değişimi ile olumsuz hava şartlarıyla karşılaşılmış, bulut içine girilmiştir. Olayda helikopterden kaynaklanan bir neden olmadığı, bakımlarının mevzuata uygun ve zamanında yapıldığı değerlendirilmiştir. Olumsuz hava şartları nedeniyle helikopterin bulut içinde kalması ve görüşü kaybetmesi nedeniyle olayın meydana geldiği değerlendirilmektedir."

MSB, helikopterin ani hava değişimi ve olumsuz hava şartları karşılaştığını, bunun üzerine pilotlar tarafından geri dönüş kararı verildiğini aktardı. Açıklamada karardan 11 dakika sonra da kazanın yaşandığı belirtildi.

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere 4 Mart’ta saat 13.35'te kalkan askeri helikopter düşmüş aralarında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğu 11 asker şehit olmuştu.

Kaza ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

-Saat 14.25’te Muş ile son görüşme yapılmasına müteakip saat 14.30’dan itibaren ani hava değişimi olumsuz hava şartlarıyla karşılaşılmış bulut içine girilmiştir.

- Bunun üzerine pilotlar tarafından geri dönüş kararı verilmiştir. Ancak maalesef 14.41’de kaza kırım meydana geldiği değerlendirilmektedir.

TERÖRLE MÜCADELE

Bakanlık açıklamasında terörle mücadele rakamlarına ilişkin de bilgiler paylaşıldı.

Buna göre, ocaktan itibaren 21'i büyük, 62'si orta çaplı toplam 83 operasyonda 143 terörist etkisiz hale getirildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Gayri askeri statüdeki Doğu Ege adalarında askeri gemi bulundurmaya devam eden Yunanistan, son olarak Meis Adası'na hücumbot konuşlandırdı."