08 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bolu'da Atatürk nöbeti: Resmini sildirmediler!

Bolu'da Atatürk nöbeti: Resmini sildirmediler!

Bolu Belediyesi, TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişi üzerindeki duvarlara Atatürk, İsmet İnönü, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk’un resimlerini yaptırdı. Karayolları bunları silmek isteyince vatandaşlar nöbete başladı

Bolu Belediyesi TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişi üzerindeki duvarlarına Atatürk, İsmet İnönü, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk’un resimlerini yaptırdı.

Ancak karayolları ekipleri resimlerin olduğu bölümü kapattı ve üstlerini boyamaya başladı. 

Yoldan geçenler, Türkeş ve Erbakan’ın resimlerinin boyayla kapatıldığını görerek belediye ve emniyet ekiplerine haber verdi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile bazı siyasi partilerin yetkilileri olay yerine gelirken bazı vatandaşlar başta Atatürk'ün resmi olmak üzere resimlerin boyanmaması için set çekip nöbete başladı.

Bunun üzerine Karayolları ekipleri çalışmaları durdurdu. olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Hiçbir siyaset gütmeden vefat etmiş devlet büyüklerimizin resmleri var. Zarar görmesin diye camla kaplama yaptırdık. Bize sormadan, tebligat yapmadan kırmışlar. Kime ne zararı var? Niye boyuyorlar anlamak mümkün değil” dedi.

Gece saatlerinde olay yerine gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit ise "Resimler, Trafik Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde Karayolları’ndan izin alınmadan çizilmiş. Karayolunun güvenliğini tehlikeye düşürdüğü söylendi. Geçerken insanların dikkatini çekmek suretiyle trafik kazasına sebebiyet olabileceği düşünülmüş. Karayolları bir çalışma başlattı ama durduracağız. Konunun gerekli kurumlar tarafından gerekli işlemler yapılmak suretiyle çözülmesi yolunun deneyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *