08 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bomba açıklama: Atina ateşle oynama, Yunan denizci arkadaşlara yazık olur!

Bomba açıklama: Atina ateşle oynama, Yunan denizci arkadaşlara yazık olur!

Doğu Akdeniz'deki gerilim sürerken, Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'tan çarpıçı bir açıklama geldi. Kutluk, "Oruç Reis gemisine yapılacak eylem bunu yapanlara ağır zarar verebilir. Yunan denizci arkadaşlarımıza yazık olur diye endişe edebilirim. Yunan siyasetçileri itidale davet ediyorum" dedi

Doğu Akdeniz'deki gerilim sürerken, CNN Türk'in canlı yayınına katılan emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'tan çok çarpıcı bir açıklama geldi.

Kutluk, şu ifadeleri kullandı:

- Açıklama Yunan tarafından kaza olarak, istek dışı olarak beyan edildi; inanırsanız tabi. 

- Gemilerin birbirine ne kadar yaklaşacağıyla ilgili temel kurallar var ama en azından kusurlarını kabul etmiş oldular. 

- Bu eylemler, kazaen savaşa da yol açabilir. Bunun da bilincinde olması gerekir sözde müttefikimiz Yunanistan'ın.

- Korunan Oruç Reis Araştırma Gemisi, hem değerli bir gemi hem önemi artmış durumda. Bu ikisi yan yana gelince korunması önem taşıyor. 

- Dün de siyasi liderliğin açıkladığı gibi, bu gemiye yapılacak eylem bunu yapanlara ağır zarar verebilir. Yunan denizci arkadaşlarımıza yazık olur diye endişe edebilirim. 

- Yunan siyasetçileri itidale davet ediyorum. Ateşle oynamanın alemi yok. Bundan sonra silahların gücü ve taktik üstünlüğü etkili olabilir. Bu noktaya sürüklenmemek becerisini göstermemelidirler.

- Başlamış olan yasal, bilimsel deniz araştırması iki boyutlu sismik çalışması ve gereken yerlerde delme platformu getirilip devam edecektir. 

- Yunanistan'ın bölgede kıyısı yok. Yunanistan'ın bölgede devlet gibi hareket edecek adası yok. Kendisine bağımlı adası var. Bunlara deniz yetki alanları verilmediğine dair hukuki uygulamalar var. 

- 82'den bugüne kadar 32 yıl geçti. 18 tane alınmış yargı kararı var. Yunanistan'ın da buna uygun hareket etmesi lazım. AB, ABD veya Fransa'nın arkasına saklanmak onun meselesini çözmez."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından "Doğu Akdeniz’deki “Yunan tiyatrosu” hukuksuzluk ve şımarıklıktan başka bir şey değildir. Buna eklenen Fransız tehditkarlığı ise ciddiyetsizliktir. Avrupa Birliği bu siyasi tiyatronun figüranı olmamalıdır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak, ''Oruç Reis Mavi Vatan sınırlarımız içerisindeki çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Bazı ülkelerin bu çalışmaları bahane ederek Doğu Akdeniz’de oynamakta oldukları tehlikeli oyunlar Türkiye açısından kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır.'' açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *