Antalya'nın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüs nedeniyle 108 gün gördüğü tedavinin ardından koltuğuna oturdu.

Böcek'in ilk gününde verdiği kararlar, partisiyle arasında soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu.

Hürriyet'ten Yalçın Bayer'in yazısına göre; 

- Böcek, göreve döndüğünün ilk günü 20 dakika süreyle oturduğu koltuğunda hemen vekâlet verdiği, ‘hakiki CHP’li’ Mehmet Hacıarifoğlu’ndan vekâleti geri aldı, kendisi hastanedeyken yetkileri tırpanlanan genel sekreter avukat Cansel Çevikol Tuncer’e (Böcek’in Konyaaltı Belediyesi’nde siyaset yaptığı arkadaşı, kendisinden sonra Konyaaltı’na aday yapılmak istendi ancak Kılıçdaroğlu kabul etmedi) yetkilerini iade etti ve son olarak da Kemal Kılıçdaroğlu’na bir darbe indirdi. Kendisi hastayken, büyükşehiri toparlasın diye Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Ankara’dan Antalya’ya gönderilen eğitimci Hüseyin Karakuş’u genel sekreter yardımcılığından alan Böcek, böylece genel başkana karşı da kılıçları çekmiş oldu.

- Bu, genel merkezde büyük yankı uyandırdı. Aynı zamanda Antalya’da parti de karıştı. CHP Antalya İl Başkanlığı, partinin resmi sitesinden, “Karakuş’un görevden alınması ciddi rahatsızlık yaratmıştır” mesaj geçti. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ise Hüseyin Karakuş’un görevden alınmasının ‘partilileri üzdüğünü’ ve ‘göreve iadesini beklediklerini’ duyurdu.

- Bu tartışmaların hemen ardından “Böcek, AK Parti’ye geçiyor” dedikodusu yayıldı. Dün ilginç bir gelişme yaşadık, önümüze ‘haberimizvar.net’teki bir haber düştü. Ebru Küçükaydın adlı gazeteci bu konuda yazdığı haberde bazı ipuçları veriyordu. Küçükaydın’ın adı son kurultayda Kılıçdaroğlu’nun PM listesinde yer almış, ancak seçilememişti.

Antalya Haberimizvar. net sitesinde yazan Ebru Küçükaydın, önceki günkü yazısında Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek'in de "Babam AK Parti'ye geçecek" dediğini ileri sürmüştü.