Edirne'nin Hamzadere Sınır Kapısı yakınlarında iddiaya göre, yasa dışı yollardan Bulgaristan'a geçmeye çalışan bir grup göçmen kendilerini fark eden Bulgar sınır görevlilerine silahla ateş açtı.

Bulgar görevlilerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada bir Bulgar polisinin öldüğü belirtildi.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Iva.n Demerdzhiev, polisin Türkiye tarafından açılan ateş nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Savunma bakanlığı görevlisi aracın arkasına saklanmış. Ona da ateş açılınca asker karşı cevap vermiş. Savunma bakanlığı sınır görevlisi Türkiye yönünden 10- 15 el ateş açıldığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Demerdzhiev, olayla ilgili Türkiye ile sıkı iş birliği içinde çalıştıklarını ve Türkiye sınır bölgesinde de aramalar yapıldığını söyledi. 

Bulgaristan Dışışleri Bakanlığı, olayla ilgili Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'ü görüşme yapmak için bakanlığa davet etti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye-Bulgaristan sınırında Bulgaristan ile başarılı çalışmalar yürütürken yaşanan elem bir olay, bizleri derinden üzmüştür. Edirne, Lalapaşa ilçesi Bulgaristan sınırında bir Bulgaristan polis memurunun silahla vurularak hayatını kaybettiğini teessürle öğrendim. Az önce Bulgaristan İçişleri Bakanı Sayın Ivan Demerdzhiev ile yaptığım telefon görüşmesinde hayatını kaybeden Bulgaristan Polisi için başsağlığı dileklerimi ilettim. Olayın faillerinin tespiti ve olayın aydınlatılması için iki tarafın beraber çalışması konusunda mutabık kaldık. Tekrar kıymetli mevkidaşıma ve Bulgaristan halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi. 

Olayın ardından Edirne'de güvenlik güçleri, bölgede geniş kapsamlı çalışma başlattı

Editör: Haber Merkezi