Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük tahminine göre, İstanbul'da çarşamba ve perşembe günü karla karışık yağmur bekleniyor. İç bölgelerde de bu günlerde soğuk hava ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. 

Meteoroloji'nin bu tahminini Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli değerlendirdi. 

Sürmeli, "Bazı merkezlerde beyaz bir örtü yapabilecek çapta, bazı merkezlerde karla karşık yağmur yapacak. Kardan önce bir bahar sıcaklığı var. Her ne kadar İstanbul'da sıcaklık düşmüş olsa da Ege ve Akdeniz'de sıcaklık var. Bu sıcaklık Marmara'da da olacak. İstanbul yarın 15 derecenin üzerinde. Salı günü fırtınayla birlikte sıcaklık bir gün içinde 10-12 derece azalacak. Doluyla alakalı bilgi, biz bir gün öncesinden ya da o günün sabahında üretebiliyoruz. Dolu olasılığının yüksek olduğu yerler Akdeniz. İstanbul ve Başkent için şu an dolu olasılığı yüksek gözükmüyor. Yarın daha net bakacağız. Dolu ve su hortumunun oluşabilmesi için havada kuvvetli bir karışım lazım" dedi. 

Etkili olması beklenen fırtınaya da dikkat çeken Sürmeli, "Salı günü fırtına nedeniyle Marmara'daki rüzgarın hızı, İstanbul'da 45 kilometrelerde olacak. Bu sürekli rüzgar. Poyraz olunca Boğaz'daki transit gemi geçişini etkileyebilir. Hava ulaşımı bundan etkilenebilir. Aksamalar meydana gelebilir ve soğuk hava girişi var" diye konuştu.

İSTANBUL'DA NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Sürmeli, şöyle devam etti:

"Salı günü öğleden sonra İç Ege, İç Anadolu'da, Başkent Ankara'da çarşamba ve perşembe beyaz örtü yapabilecek bir kar görünüyor. 

İstanbul pazartesi, salı günü sıkı bir sağanak alıyor. Çarşamba soğuk hava 4-5 derecelere gerileyecek. Çarşamba akşam ve perşembe öğle aralığında, yükseklerde kar, alçaklarda kar ve karla karışık yağmur görme ihtimalimiz var. Perşembeden cumaya geçişte bir kar ihtimali de var. Sonra soğuk havaya veda etmeye hazırlanıyoruz. İstanbul için deniz etkisi işin içine girecek mi, şu an belli değil. Onu o zaman göreceğiz."  

Editör: Haber Merkezi