Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 01.30'da Resmi Gazete'de yer alan kararla görevden alınmış, yerine Adil Karaismailoğlu getirilmişti.

O günden bu yana Cahit Turhan'ın görevden alınmasıyla ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek de görevden almayı bugünkü köşesine taşıdı.

Zeyrek'e göre görevde alma gerekçelerinden biri de Turhan'ın Binali Yıldırım ve Ahmet Arslan döneminde bakanlıkla iş yapan müteahhitlerle ilgili irili ufaklı gerilimler yaşaması. Şöyle yazıyor:

"Müteahhitler sorunlarını sürekli Erdoğan'a iletiyordu. Örneğin 27 Aralık 2019 günü yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Turhan için çok zor geçmişti. Bazı il başkanları illerinin sınırında bulunan tünel ve karayolu projelerinin durmasından yakınıyordu. Projeler ödenek ve hakedişlerin ödenmemesi ya da ihaleyi alan şirketlerin kredi bulamaması nedeniyle durmuştu. Benzer şikayetleri karayollarına iş yapan Mehmet Cengiz gibi müteahhitlerden de duyan Erdoğan'ın Turhan'a gösterdiği tepki çok sertti."

Zeyrek, görevden alınmayla ilgili başka gerekçeler de sıraladı ve küçük düşürücü bir ifadeyle göreve son verildiğini yazdı.

Editör: Haber Merkezi